SSCGTHV

domingo, 25 de marzo de 2012

Conseqüències de la reforma laboral

CONTRA LA REFORMA LABORAL I EL PACTE SOCIAL
El passat dia 11 de febrer es va posar en marxa, mitjançant "Decretazo", la més agressiva i destructora Reforma Laboral que els diferents governs s'han atrevit a implantar en les últimes dècades. Aquesta mesura suposa un retrocés de decennis en els drets laborals de totes i tots nosaltres i emprèn un camí que significarà major humiliació, precarietat, atur i exclusió social per la classe treballadora.
Els continguts més brutals d'aquesta reforma per al conjunt de les i els treballadors consisteixen en:
- Acomiadament procedent: aquí hi cap ja siguin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i de manera individual o col·lectiva. La baixa mèdica justificada entre 9 i 20 dies és causa d'acomiadament. Tot això per 20 dies d'indemnització per any treballat i amb 12 mensualitats com a límit.
- Acomiadament improcedent: passa de 45 dies per any i 42 mensualitats a 33 dies i 24
mensualitats. S'eliminen els salaris de tramitació.
- ERO: ja no seran supervisats per l'administració ni necessitaran acord. Es posaran en marxa en 15 dies i l'empresa acomiadarà a qui vulgui amb 20 dies per any i un màxim de 9 mensualitats. Serà FOGASA qui carregui amb una part de la indemnització. Els empleats públics podran ser acomiadaments per causes econòmiques.
- Contracte d'aprenentatge: serà amb una durada d'entre 1 i 3 anys. Podrem ser aprenents fins als 33 anys. Aquest contracte serà bonificat amb diners públics.
- Contracte per a PIMES: El salari es completarà amb part de la desocupació del contractat. Tindrà un període de prova d'1 any. Aquest contracte serà bonificat amb diners públics.
- ETT: es converteixen en agències de col·locació i actuaran com ho fa l'antic INEM.
- Contractes a temps parcial: a partir d'ara serà legal la realització d'hores extres per que es potencia aquesta forma de contractació precària.
- Flexibilitat: desapareixen les categories professionals permetent el "noia/o per a tot". La empresa distribuirà irregularment almenys el 5% de la nostra jornada de treball anual.
- Conveni Col·lectiu: les empreses podran deixar sense efecte el conveni al·legant causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i canviar al seu gust fins a la negociació d'un nou. Els convenis d'empresa tindran prioritat sobre qualsevol altre i seva ultraactivitat serà de 2 anys.
Amb aquestes noves regles del joc s'aconsegueix a més una baixada de salaris generalitzada davant les circumstàncies imposades, s'instaura l'acomiadament ultrabarat i ràpid ja sigui individual o col·lectiu, s’elimina la supervisió dels ERO, s'implanta la contractació a temps parcial, en els nous contractes el salari serà el SMI com a referència i el conveni col·lectiu ja no serveix per res.
Necessitem posar en marxa un procés col·lectiu i d'unitat de classe que ens condueixi a derogar
aquesta Reforma Laboral.
És hora de prendre el carrer, de manifestar públicament contra aquesta barbaritat, de conquerir de nou nostres drets robats i d'eliminar aquesta i altres lleis injustes imposades pels poderosos, els polítics, i els empresaris i banquers, que són aquells que han induït aquesta crisi.
Per a la CGT és l'hora de rebel·lar-se, plantar cara i lluitar per DEROGAR aquesta reforma!!

No hay comentarios: