SSCGTHV

lunes, 26 de septiembre de 2011

EL 29S TOD@S A LA CALLE



MANIFEST UNITARI A LA POBLACIÓ DE CATALUNYA

El 29 de setembre de l’any passat, des de el sindicalisme institucional fins al sindicalisme de classe i reivindicatiu,es va convocar una Vaga General, amb l’objectiu de parar les mesures neoliberals que dictaven les institucions capitalistes, i que tant el govern espanyol com el català, amb el suport dels respectius parlaments, aplicaven submisament. Aquestes mesures van ser un atac més als drets de totes les treballadores, generant més riquesa pels que han provocat la “crisi”: el capital financer i productiu.

Amb aquestes mesures, el govern i la patronal, han continuat aplicant la seva política neoliberal i capitalista que pretén fer‐nos pagar la crisi a la classe treballadora amb més atur i precarietat. Mesures com la reforma de les Pensions, allargant dos anys la vida laboral, o les congelacions salarials, que han estat recolzades pel sindicalisme corporatiu, traint un cop més el missatge de la convocatòria de vaga de l’any passat.

Els firmants d’aquest manifest fa un any vam cridar a la Vaga General i ens vam comprometre a que la nostra no seria una lluita d’aparador. Amb totes les nostres forces hem continuat mobilitzant‐nos, denunciant en els centres de treball pactes que suposen pèrdues en els drets laborals, oposant‐nos el 27‐G a la vergonyosa reforma de les pensions pactada per CCOO i UGT, rebutjant de ple les retallades a la sanitat i educació, la precarització laboral, els abusos i privilegis de banquers i polítics institucionals, diluint‐nos amb les que des de les places i les assemblees reclamen una democràcia real, etc. En aquest camí moltes vegades el verticalisme sindical ha optat per donar l’esquena als interessos de la classe treballadora i han actuat com una simple corretja de transmissió de la nostra pèrdua de drets venent com inevitables rebaixes i pactes socials.

Per tot això, les organitzacions sindicals firmants d’aquest manifest, analitzem que per canviar l’actual situació i el sistema, es imprescindible la unitat i la lluita sostinguda de totes les treballadores amb tots els moviments socials.

Valorem positivament la gran resposta social que es va produir el 15 de maig, el 15 de juny i el 19 de juny i que ara continua amb les mobilitzacions a educació o sanitat, a les que donem tot el nostre suport.

Considerem molt necessària que la mobilització sigui contínua i sostinguda en el temps per exigir juntes i el més unitàriament el següent:

1. Defensa dels serveis públics (educació, sanitat, transports,…) i la nostra oposició a les retallades, les privatitzacions i externalitzacions.
2. No pagar el deute i que la banca i els sectors estratègics siguin de titularitat pública.
3. Derogació de les reformes laborals i de les pensions.
4. Redistribució de la riquesa i repartiment del treball, per crear ocupació digne per totes i mentrestant garantir un ingrés adequat a totes les persones desocupades.
5. Paralitzar els desnonaments i garantir l’habitatge de lloguer a preus assequibles per tothom.
Per aconseguir aquests objectius convoquem a mobilitzar‐nos unitàriament el 29 de setembre en les localitats de Catalunya, per que siguin accions en les que es recordi la nostra oposició al pacte social, així com preparar jornades de lluita. A més, recolzem altres mobilitzacions com la jornada del 15 d’octubre, així com les lluites en defensa de la educació, sanitat i d’altres serveis públics que s’estan convocant en tot el territori.

Totes aquestes mobilitzacions i altres que convocarem ben aviat van encaminades a crear les condicions necessàries que possibilitin la convocatòria d’una Vaga General per aturar els atacs als drets socials i laborals.

LA LLUITA ÉS AL CARRER I EN ELS LLOCS DE TREBALL, EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS CAP A LA VAGA GENERAL SINDICALISME COMBATIU I NO PACTISTA

No hay comentarios: